ATP: Mersin Saha Ziyareti 14-15-16 Şubat 2022 tarihinde gerçekleştirildi

Ulaştırma Sektörel Operasyonel Programı (USOP) altından yürütülen ‘Bozulabilir Gıda Maddelerinin Taşınmasında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın Kurumsal Kapasitesinin Güçlendirilmesi” projesi kapsamında, Mersin Saha Ziyareti gerçekleştirildi ve Mersin ATP Test merkezi ile Kazanlı-Mersin KGM yol kenarı denetim istasyonunda pratik eğitimler yapıldı.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denetim personeline yönelik  teorik eğitimlerin  ardından pratik eğitimler Mersin ATP Test merkezinde ve Kazanlı-Mersin KGM yol kenarı denetim istasyonunda gerçekleştirildi.

 

Saha ziyareti, ATP uygunluk belgesi almak için gelen araçların nasıl test edildiği, sıcaklık testlerinin nasıl yapıldığı gibi konularda bilgilendirme ile başlamıştır. Sahada bulunan araçlarda ATP’li taşıma yapanların incelemesi yapılarak  farklı ATP ayırt edici işaretleri taşıyan araçlar incelendi. Ayrıca saha içerisinde yer alan soğuk zincir depolama alanları bilgi amaçlı gezildi. Daha sonra Mersin Kazanlı’da bulunan KGM Denetim istasyonuna geçildi  Gerekli trafik güvenliği  önlemleri alınarak yaklaşık 5 araç incelendi.

 

KGM Denetim istasyonu alanında yapılan uygulamalar sırasında tüm katılımcıların, teorik eğitimler sırasında anlatılan konuları birebir sahada görme imkânı oldu.

Fotoğraflar