ATP: Yeni Mevzuat ve Uygulamalar Çalıştayı’ 7 - 8 Şubat 2022 tarihinde Ankara’da Gerçekleştirildi

USOP kapsamında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilmekte olan ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen “Bozulabilir Gıda Maddelerinin Taşınmasında Kurumsal Kapasitenin Güçlendirilmesi” projesi  çerçevesinde düzenlenen Çalıştay’da bozulabilir gıda taşımacılığı ile ilgili tüm paydaşlar bir araya geldi.

 

Çalıştay’da;

Yürürlüğe girmiş olan yönetmelikle ilgili tüm sektörlerin uyum durumu ve ne kadar hazır oldukları üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.

Tartışılan konulardan bazıları;

·         Sektördeki farklı tarafların beklentilerinin öğrenilmesi,

·         Uygulama esnasında ortaya çıkabilecek sorunların belirlenmesi,

·         Çözüm yollarının geliştirilmesi,

·         ATP’nin sektöre etkisi,

·         Soğuk zincirin önemi,

·         Soğuk zincir taşımacılığı,

·         Yeni teknolojiler ve

·         Güvenli gıda gelecek perspektifleri

 

ATP çalıştayına katılan paydaşlar kendi sektörleri ile ilgili yaptıkları işlemler hakkında sunumlar yaparak katılımcıları bilgilendirdiler.

Projenin son etabına girilirken düzenlenen ve 2 gün süren Çalıştay’a Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yetkililerinin yanı sıra Tarım ve Orman Bakanlığı, FAO, TSE, UND, ASÜD, BESD-BİR, Treder, SETBİR, Gıda Güvenliği Derneği, SOSİAD, İSİB ve özel sektörden alanında uzman konuklar konuşmacı olarak katıldı. Çalıştay’da panellerin sonunda soru cevap bölümü gerçekleştirildi.  

Çalıştay’da detaylandırılan konu başlıklarından öne çıkan sonuçlardan biri; ATP/ Bozulabilir Gıda sektöründe yer alan ana firmaların yaptıkları ulusal taşımaların yönetmeliğe uygun şekilde yapıldığı olmuştur. . Dolayısıyla ATP zorunluluğunun ulusal taşımalarda belirlenen 3 yıl geçiş süreci sonunda başka bir ertelemeye gerek olmaksızın uygulanmaya başlamasının uygun olacağı belirlenmiştir. Böylece haksız rekabetin de önüne geçilmiş olacaktır. 

Fotoğraflar